woensdag 13 oktober 2010

Estafettespelen en veldloop

Vandaag hebben we super veel gelopen. De sportdienst van Eeklo had allerlei loopwedstrijdjes voorbereid voor de scholen uit Eeklo. Elke school vertegenwoordigde een ander land uit de wereld. Wij waren een hele voormiddag Brazilianen! Hieronder een aantal sfeerbeelden:
Wachten op de stok om te starten...
Springen over horden.
Heel hard lopen!
Tweelinglopen met een elastiek rond de benen. Zo grappig (en moeilijk)!
Klaarstaan aan de start om te zaklopen.
En maar springen!
En als eerste van al de scholen aankomen! Joepie, gewonnen!!!!!
Lopen als een rups. Best moeilijk en vermoeiend, hoor!
En aan het einde van de oefening steeds fier de vlag van Brazilië omhoog houden!


En al dat lopen en zweten werd beloond, want van de 13 aanwezige scholen behaalde onze klas de derde plaats!!! Een bronzen medaille dus! Een prestatie om fier op te zijn!

Na al die loopwedstrijdjes hadden we nog steeds energie en zin  over om te lopen. Gelukkig volgde er nog de veldloop! Ook daar is iedereen tot het uiterste gegaan! Een dikke proficiat aan al de harde lopertjes van 't Schaperke!
Eerst opwarmen op liedjes van K3.

Even stretchen!
Klaarstaan aan de start. Eén, twee, drie... START!

En dan lopen,

  lopen, 

en nog eens lopen!

Moe maar voldaan keerden we naar school terug. Volgend jaar zijn we zeker weer van de partij. En sommige kinderen hebben al goede voornemens gemaakt: vanaf nu gaan ze oefenen met lopen tot aan de volgende scholenveldloop. Want volgend jaar willen ze het nóg beter doen. Dat belooft!

Bijna vergeten: bedankt Gerda om met ons mee te stappen naar de sporthal en om de eerste foto's te trekken. De kinderen vonden het jammer dat je niet de hele tijd kon blijven. Misschien volgend jaar?


1 opmerking: