woensdag 20 oktober 2010

Naar de bib!

Eindelijk is het vandaag gelukt om naar de bib te gaan. Het was voor de leerlingen van het tweede leerjaar een leuk weerzien met de tweede verdieping. Voor het eerste leerjaar was deze verdieping eventjes wennen: minder prenten, véél méér letters en woorden, boekenzetters, ... maar ook zij konden al vlug hun weg vinden tussen al die interessante en mooie boeken. Hier enkele sfeerbeelden van de boekenwormen uit de eerste graad van 't Schaperke!

Samen lezen op de trap...
.. of lekker alleen in een hoekje van de bib!
Wat is dit een mooi boek!
Samen op zoek gaan naar schatten in een boek! Leuk!
Of misschien toch liever alleen wat snuisteren in een ontdekboek!
Voor iedereen was er wel een mooi en interessant boek. Over drie weken gaan we zeker nog eens terug!

dinsdag 19 oktober 2010

Griezelen in de herfst

Deze week zijn we aan een nieuw thema begonnen: 'Griezelen in de herfst'. En als voorsmaakje zijn we op vrijdag 15 oktober met de hele school naar het bos getrokken om er de herfst te gaan opsnuiven! En tussen ons gezegd en gezwegen: ... er liepen ook echt wel enkele griezels rond!!

Lopen door de blaadjes!
Kleine groepsfoto.
Op een rode paddenstoel, ...
Liedjes zingen in het bos (en ook een beetje uitleg krijgen).
Met z'n allen!
Zie hier de benen en de voeten van één van de griezels, whaaaaaaaaaaaaa! Het gezicht durfden we al helemaal niet meer te fotograferen. Zo lelijk!
Met zijn allen door de gracht!
Klimmen op de boomstammen (van de berk, hé Ilse! Aan hoeveel keer zaten we nu ook alweer?). 



Kijk daar! Het regent blaadjes boven Jelle!

woensdag 13 oktober 2010

Estafettespelen en veldloop

Vandaag hebben we super veel gelopen. De sportdienst van Eeklo had allerlei loopwedstrijdjes voorbereid voor de scholen uit Eeklo. Elke school vertegenwoordigde een ander land uit de wereld. Wij waren een hele voormiddag Brazilianen! Hieronder een aantal sfeerbeelden:
Wachten op de stok om te starten...
Springen over horden.
Heel hard lopen!
Tweelinglopen met een elastiek rond de benen. Zo grappig (en moeilijk)!
Klaarstaan aan de start om te zaklopen.
En maar springen!
En als eerste van al de scholen aankomen! Joepie, gewonnen!!!!!
Lopen als een rups. Best moeilijk en vermoeiend, hoor!
En aan het einde van de oefening steeds fier de vlag van Brazilië omhoog houden!


En al dat lopen en zweten werd beloond, want van de 13 aanwezige scholen behaalde onze klas de derde plaats!!! Een bronzen medaille dus! Een prestatie om fier op te zijn!

Na al die loopwedstrijdjes hadden we nog steeds energie en zin  over om te lopen. Gelukkig volgde er nog de veldloop! Ook daar is iedereen tot het uiterste gegaan! Een dikke proficiat aan al de harde lopertjes van 't Schaperke!
Eerst opwarmen op liedjes van K3.

Even stretchen!
Klaarstaan aan de start. Eén, twee, drie... START!

En dan lopen,

  lopen, 

en nog eens lopen!

Moe maar voldaan keerden we naar school terug. Volgend jaar zijn we zeker weer van de partij. En sommige kinderen hebben al goede voornemens gemaakt: vanaf nu gaan ze oefenen met lopen tot aan de volgende scholenveldloop. Want volgend jaar willen ze het nóg beter doen. Dat belooft!

Bijna vergeten: bedankt Gerda om met ons mee te stappen naar de sporthal en om de eerste foto's te trekken. De kinderen vonden het jammer dat je niet de hele tijd kon blijven. Misschien volgend jaar?


dinsdag 12 oktober 2010

Naar het toneel!

Vandaag gingen we in 'De Herbakker' in Eeklo naar het toneelstuk 'Naar moe..' kijken.

Even wachten op de bus...
Naar moe... is een sprookjesachtig verhaal over Lena, haar moeder en haar grootmoeder. Het verhaal is gebaseerd op Roodkapje en de boze wolf van de gebroeders Grimm. 
Lena is een heel gewoon meisje met een heel gewoon leven. Haar vader is dood en haar moeder kijkt niet naar haar om. Wel ja, zo gewoon is dat nu ook weer allemaal niet. Er is één iemand waar ze zielsveel van houdt, en dat is haar moe. Maar die woont zo ver, helemaal aan de andere kant van het bos. Soms denkt Lena: “Ik ben weg, naar moe”. Lena besluit haar mooiste rode jas uit de kast te halen en op bezoek te gaan bij moe. Ze trekt alleen door het bos. Vanaf die dag wordt Lena’s leven een groot avontuur, want er ligt steeds wel ergens een wolf op de loer!

Wachten tot het toneelstuk begint. Best een beetje spannend. Gelukkig was ook Rikki van de partij om ons gezelschap te houden!
Lena en moe spelen met dekens.
Lena wacht op haar moeder, maar die heeft het véél te druk op haar werk.

Moe ingepakt in dekens. Ze vertelt Lena over haar leven in Siberië en zingt ook mooie Russische liedjes.
De (meeste) kinderen en de juf vonden het een leuk toneelstuk! Een dikke pluim voor de actrices!

dinsdag 5 oktober 2010

Lerarendag


Vandaag werden we superleuk verrast door de directie, Gerda en kinderen van de school omdat het Wereld Lerarendag was. Bedankt voor al de lieve attenties! En dames van 't Schaperke: ik vond het echt te gek om deze dag samen met jullie te vieren!

 
 Een plantje, versierde ballonnen en een mooi gedekte tafel (met lekker dessertje!) van Gerda en de kinderen!

Een boeketje bloemen van Alina!