zondag 30 januari 2011

Gedichtendag


Naar aanleiding van Gedichtendag maakten we met de klas twee korte (maar leuke) gedichtjes. Niet gemakkelijk, hoor! Het rijmen ging al aardig goed, maar om met de rijmwoorden ook nog eens een zin te maken, dat was soms een hels karwei. Maar we zijn (dat vinden we zelf toch) tot een mooi resultaat gekomen. Hier kan je onze poëtische creaties lezen:

wij zitten in de klas
en hebben een mooie boekentas.
wij zijn nu klaar
vertrekken maar!




buiten is het koud
op de weg strooien we zout
dan glijden we niet uit
en vallen niet op onze snuit

de dichtertjes van L1 en L2 van 't Schaperke

zaterdag 22 januari 2011

Koning Winter

Voor de kerstvakantie had Koning Winter ons helemaal in de greep. Hoog tijd dus om na de kerstvakantie eens wat te leren over deze ijskoude koning. We keken naar de mensen en de natuur rond de school. We leerden het liedje 'Schaatsen' én maakten voedermannetjes voor de vogeltjes die in de winter ons landje niet ruilen voor het warme zuiden. Op de openklasdag werd het thema afgerond met een heus geheugenspel.

Spelen in de sneeuw:








Schaatsen in de klas:




 Voedermannetjes maken:








Klaar!








Het grote winter-kleren-geheugen-spel:






En nu we al heel wat weten van de winter, vinden we (of toch de juf in ieder geval) dat de lente mag beginnen. Jammer genoeg zullen we daar nog 2 volle maanden op moeten wachten.

mmm... frietkotdag!

Zoals iedereen wel weet, maakt Gerda elke middag het warme eten voor de kinderen klaar. 

Omdat een mondje meer voor haar geen enkel probleem is, bedacht ze een superlekker idee: frietkotdag voor alle kinderen!!!

En als Gerda een idee heeft, blijft ze niet lang bij de patatten zitten. Op donderdag 23 december bakte Gerda frietjes en frikandellen aan de lopende band. En de kinderen? Zij aten met heel veel smaak alles op. Eindelijk moesten de juffen eens niet de kinderen overtuigen om heel hun bord leeg te eten (voor sommige zelfs in tegendeel!).
  
Hier volgen enkele foto's van de smullende kinderen:
 














Bedankt Gerda! Het was een heel erg leuk idee. Binnenkort weer een fritkotdag? Misschien kan  je dan deze affiche op school uithangen? Wij kijken er nu al in ieder geval erg naar uit!