zaterdag 25 september 2010

Wij zijn echte kunstenaars

Op vrijdag 24 september zijn we met zijn allen naar de Academie in Eeklo geweest. Twee juffen wachtten ons daar op: juf Krista voor het eerste leerjaar en juf Catalina voor het tweede leerjaar.
De kinderen van het eerste leerjaar luisterden eerst naar een verhaal over vissen. Daarna mochten ze een eigen fantasievis ontwerpen, uitknippen en beschilderen met toververf (ecoline).
Daarna werden de vissen dicht geniet en opgevuld met krantensnippers. De kleurrijke visjes kregen nog een koordje aan hun lijf en klaar was Kees!

De kinderen van het tweede leerjaar gingen aan de slag met papier en verf. Op een groot stuk papier werden met verschillende kleuren blauw en wit mooie luchten geschilderd.
Kleine gekleurde blaadjes werden ook met verf versierd. Daarmee werden later allerlei soorten vliegertjes geplooid (iets wat ze nooit in de lessen mogen doen, dus dat was superleuk!).
Op de minivliegtuigjes werden nog raampjes en mensjes getekend en daarna op de lucht geniet. En dit is het schitterende resultaat!
BEDANKT JUF KRISTA EN JUF CATALINA VOOR DE CREATIEVE NAMIDDAG!
Volgend jaar komen we zeker terug naar de Academie!

woensdag 22 september 2010

Samen op stap op Strapdag


Vandaag was het in heel Vlaanderen Strapdag. Op deze dag proberen zoveel mogelijk kinderen te voet, met de fiets of op een andere milieuvriendelijke manier naar school te gaan. En in onze klas zijn we daar zéér goed in geslaagd. Iedereen kwam op een milieuvriendelijke manier naar de klas! En om de buurtbewoners te tonen dat we echt wel goede strappers zijn, wandelden we met fluojasje en strappershoedje naar het Heldenpark om er enkele verkeersspelletjes te spelen. Ook Rikki (onze klasknuffel) mocht mee. En je raadt het nooit: een ander konijntje uit het park is hem even goedendag komen zeggen!